Fem konferenstrender att följa 2020

Vilka konferenstrender kan du anta fortfarande under 2019 och för 2019? Tidigare år har två år varit fullspäckade med förändring och uppfinning i evenemangsbranschen. Nyligen weâve sett marknadsföring, nedsänkning, och anslutningar blir de genererande krafterna av alla händelsetyper. Ny teknik har snabbt gjort inbrytningar i branschevenemang, konferenser och möten över hela världen. De flesta av dessa tekniker kommer sannolikt att förvandlas till en stöttepelaren i händelsehantering. Deras användning är inställd på att öka när 5G-nät blir helt funktionella. Även om detta sker, evenemang yrkesverksamma har att göra med ständig förändring, så det lönar sig att känna till trender med störst möjlighet till förändring.

Event Teknik för en utmärkt delegat kunskap

Att skapa anmärkningsvärda delegatupplevelser som balanserar ansikte mot ansikte och virtuella funktioner är ett mål i modern mötesplanering. Summan av kardemumman är att använda tekniken meningsfullt, så det doesnât bli skrämmande.

Eventteknik har en enorm möjlighet att eliminera friktionspunkter. Till exempel underlättar ansiktsigenkänning en smidig registrerings- och incheckningsmetod. Skapa delegatcentrerade aktiviteter med wearables (som fungerar som personliga concierges) eller chatbots (som svarar på ombudsfrågor om platsen). Du kan också överväga push-meddelanden som innehåller anpassade agendaidéer eller ämnesspecifika utbildningsvägar. På samma sätt kan interaktionerna bli mer innovativa med artificiell intelligens, till exempel via matchmaking-appar som använder Big Data för att förbättra nätverksprestanda.

Erfarenhetsmässiga möten

Erfarenhetsmässig mötesdesign är här för att stanna. Inte bara för att många fler arrangörer vet effekten av att använda sensoriska kanaler för att erbjuda information och skapa uppslukande och hyperrelevanta konferenser. Snart weâre benägna att se en ökning av utnyttjandet av virtuell verklighet-förstärkt verksamhet. Exempel är att undvika rum eller rensningsspår. Framtiden för mötesplanering och design kommer att svänga på att blanda erfarenhetsbaserat lärande och gamification. Varje faktor av händelsen kan upplevas första hand med ett mål problemlösning genom praktiskt samarbete.

Välbefinnande Trend att titta på i 2020

Begreppet bleisure är att ändra företagets händelser. Bleisure återspeglar de ändrade kraven på konferensdelegater och behovet av att hantera affärer och fritid är ett viktigt område för eventâs identitet. Viktiga trender i detta avseende prioriterar välbefinnande och inkluderar utnyttjande av utomhusarenor och utomhusåtgärder före, hela och efter evenemanget; och införandet av kreativa åtgärder (t.ex. keramiska verkstäder, matlagningskurser eller guidade turer i destinationsstaden).

Hållbarhet och catering

Livsmedelshållbarhet är en chans för arrangörerna att skilja sina evenemang. Livsmedel och dryck alternativ kommer att avsevärt göra för att minska effekten och öka njutningen. Några trender att förstå är:

Plocka leverantörer som föredrar lokalt inköpta och periodiska element.
Experiential mat med på plats tillagar mat och pop-up restauranger på evenemanget plats.
Catering till unika kostbehov, som glutenfri, växtbaserade, och mjölkprodukter eller laktosfri.

Innovativ mötesrumsdesign

Imponerande rumsdesign kan hjälpa nätverk och öka informationsbehandling. Under det förflutna var designfaktorer mer av en eftertanke mellan konferens planerare, nu theyâre betydligt uppfattas som en viktig aspekt av händelsen erfarenhet. Viktiga trender att visa är:

Sittlayouter som motiverar deltagarsamtal (t.ex. U-stil).
Gröna platser, inomhuslandskap, levande väggar och fontäner.
Multifunktionella och smarta möbler för att hjälpa brainstorming och gruppåtgärder.

RELATERAT: 3 Konferenslokal stilar att välja mellan

Slutsats

Under de närmaste åren, händelseplanering placeras för att bli betydligt delegat-centrerad när det gäller struktur, innehåll och design. Utveckling, betydelse och marknadsföring kommer att infogas i upplevelsen och så småningom forma mötes- och eventmarknaden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s